Reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović posjetio Vakufsku direkciju

Reisu-l-ulema  Husein-ef. Kavazović posjetio Vakufsku direkciju

U utorak, 10. januara 2017. godine, reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović posjetio je Vakufsku direkciju IZ u BiH. U pratnji reisu-l-uleme bili su Razim ef. Čolić, direktor Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta IZ i Rifet Fetić, šef Kancelarije reisu-l-uleme.

Povod posjete jeste preseljenje Vakufske direkcije u nove prostorije koje se nalaze u vakufskom kompleksu Gazzaz u ulici Hasiba Brankovića 2A u Sarajevu.

Direktor Vakufske direkcije dr. Senaid Zajimović je primio goste i pokazao im nove prostorije Vakufske direkcije. Nakon obavljenih razgovora zajedno su obišli pomenuti vakufski kompleks kojeg čini 11 objekata.

Gosti su se na licu mjesta upoznali sa ovom, za Islamsku zajednicu, veoma vrijednom i perspektivnom imovinom.

Inače, objekti se rasprostiru na 25 dunuma zemljišta, a sastoje se od: upravne zgrade, četiri objekta škole, četiri objekta doma, sportske dvorane i džamije.

Predmetni kompleks je uvakufljen 2004. godine, i sve do 2012. godine korišten je za potrebe rada škole i doma „Al Walidein Gazzaz“ pod upravom Fondacije „Al Amana“.

Islamska zajednica je ušla u posjed kompleksa u septembu 2016. godine i ista će u narednom periodu odlučiti o njegovom budućem korištenju.

Na kraju posjete direktor Zajimović se reisu-l-ulemi Husein-ef. Kavazoviću zahvalio na posjeti kojom prilikom je izrazio nadu da će Islamska zajednica uskoro odlučiti o načinu korištenja ove imovine.

Reisu-l-ulema  Husein-ef. Kavazović posjetio Vakufsku direkciju

Anketa

  • Prema šeriatskom zakonu volja vakifa je: