Predstavnici turskih institucija posjetili Vakufsku direkciju

Predstavnici turskih institucija posjetili Vakufsku direkciju

Direktor Vakufske direkcije dr. Senaid Zajimović primio je danas savjetnika za vjerska pitanja u Ambasadi Republike Turske u Sarajevu muftiju Hasana Atlia i gosp. Ömer Faruk Alımcıja, direktora Turske agencije za saradnju i koordinaciju-TIKA u BiH.

Na samom početku razgovora dr. Zajimović je iskoristio priliku i zahvalio se predstavnicima turskih institucija u BiH na posjeti Vakufskoj direkciji i svesrdnoj pomoći koju Republika Turska i njene ustanove i organizacije pružaju Bosni i Hercegovini, a posebno Islamskoj zajednici i Vakufskoj direkciji, te izrazio nadu da će se ubuduće ova saradnja poboljšati i unaprijediti.

Također, razgovarano je o projektima koje Vakufska direkcija u Bosni i Hercegovini trenutno realizira, kao i o projektima koje planira realizirati u narednom periodu, očekujući podršku pri realizaciji istih od strane institucija iz Turske, koja ni do sada nije izostajala.

Obzirom na veoma uspješnu međusobnu saradnju ovih institucija sa Vakufskom direkcijom i ostalim ustanovama IZ u BiH na realizaciji dosadašnjih projekata u BiH, dogovoreno je da se u narednom periodu pripremi video projekcija realiziranih vakufskih projekata u saradnji sa turskim institucijama za protekli period, a koja će biti prikazana iduće godine u okviru manifestacije „Dani vakufa u BiH“.


Anketa

  • Da li je dozvoljeno stavljanje vakufa pod hipoteku?