Podjela Ramazanskih paketa 2017

Podjela Ramazanskih paketa 2017

Vakufska direkcija Islamske zajednice u BiH već tradicionalno u saradnji sa Generalnom direkcijom za vakufe Republike Turske za postače u BiH obezbjeđuje ramazanske pakete. Oko 5.000 ramazanskih paketa stiglo je iz Turske u Bosnu i Hercegovinu, a u narednim danima bit će podijeljeni postačima širom Bosne i Hercegovine.

Generalna Direkcija za vakufe Republike Turske donirala je ramazanske pakete, a Vakufska direkcija će u saradnji sa Uredom za društvenu brigu Islamske zajednice u BiH, muftijstvima, medžlisima, Mrežom mladih i Međunarodnim forumom solidarnosti EMMAUS iz Doboj-Istoka distribuirati iste po našim džematima.

Ovaj projekat se realizuje svake godine, a dijeljenje u Ramazanu predstavlja posebno zadovoljstvo. Ovih dana započela je realizacija podjele paketa. Sadržaj paketa je veoma bogat, a plan je da se naredne godine poveća broj paketa, naglasio je direktor Vakufske direkcije dr. Senaid Zajimović.

"Na ovaj način se, ne samo unosi radost u porodice, već šalje poruka solidarnosti i ljubavi prema prijatelju s kojim dijelimo nešto zajedničko. To nas čini sretnim i zbog toga smo posebno zahvalni Generalnoj direkciji za vakufe Republike Turske", poručio je Zajimović.


Fotografije

Anketa

  • Ko je dao da se izgradi Arslanagića most u Trebinju?