Nastavak saradnje sa Human Appeal International

Nastavak saradnje sa Human Appeal International

U četvrtak, 26.09. 2019.godine, direktor Vakufske direkcije dr. Senaid Zajimović primio je u posjetu njegovu visost šejha Mohammeda bin Abdullah bin Sultan al-Nuaimi, predsjednika Vijeća generalnog sekretarijata humanitarne organizacije Human Appeal Int. (HAI) iz emirata Adžman u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

U delegaciji ove humanitarne organizacije bili su izvršni direktor organizacije Human Appeal Int. dr. Halid Abdulvehab Alhadže, ambasadori dobre volje HAI-a Naser bin Rašid i Sejf Salim Elkutubi, direktor Ureda za odnose sa javnošću Mohamed Salih i direktor Ureda organizacije u Bosni i Hercegovini Razi Almonajed.

Šejh el-Nuaimi je istakao kako Bosna i Hercegovina i njen narod imaju posebno mjesto u srcima svih Emiraćana i kako je sve veći interes turista i investitora za Bosnom i Hercegovinom. Istakao je kako humanitarna organizacija koju predvodi ima podršku za svoje projekte u Bosni i Hercegovini kako u Adžmanu tako i u čitavim Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a naročito je istakao podršku nj.v. šejha Humaida bin Rashid al Nuaimija, vladara emirata Aždman.

Dr. Senaid Zajimović je istakao da Vakufska direkcija već dugi niz godina u saradnji sa Uredom Human Appeal Int. u Sarajevu realizira veliki broj projekata izgradnje džamija i mesdžida kao i projekata zasada deficitarnih kultura na vakufskim zemljišnim parcelama. Upravo jedan takav projekat bit će realiziran danas na području Medžlisa Islamske zajednice Kakanj u mjestu Slapnica.

Direktor se zahvalio gostima na njihovoj podršci Bosni i Hercegovini, njenom narodu i Islamskoj zajednici tokom svih ovih godina i poželio da se saradnja nastavi u razvojnim projektima od kojih će korist imati svi građani Bosne i Hercegovine. Direktor je njegovoj visosti šejhu Mohammedu bin Abdullah bin Sultan al-Nuaimi u znak zahvalnost uručio prigodan poklon.


Fotografije

Anketa

  • Da li je dozvoljeno stavljanje vakufa pod hipoteku?