Muftija zenički i direktor Vakufske direkcije posjetili Općinu Maglaj

Muftija zenički i direktor Vakufske direkcije posjetili Općinu Maglaj

U utorak 20. marta 2018. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović posjetio je Općinu Maglaj gdje se susreo sa načelnikom gosp. Mirsadom Mahmutagićem i njegovim saradnicima. Zajedno sa muftijom zeničkim u posjeti Općini Maglaj bili su direktor Vakufske direkcije hfz. dr. Senaid Zajimović i glavni imam Medžlisa IZ Maglaj Nevres ef. Hodžić.

Prijemu u uredu načelnika prisustvovali su i pomoćnik načelnika za urbanizam, geodetske i imovinsko-pravne poslove gosp. Fuad Hajrulahović, općinski pravobranilac g-đa. Nermina Botonjić, stručni saradnik za imovinsko-pravne poslove g-đa Sadina Bašić, pravnik Vakufske direkcije gosp. Huso Salihović i sekretar Muftijstva zeničkog gosp. Edin Kavazović.

Muftija zenički zahvalio se načelniku na prijemu, čestitao mu na izboru na dužnost načelnika i iskazao zahvalnost na kooperativnosti i spremnosti na saradnju.

Također, muftija je ukazao na probleme koji opterećuju Islamsku zajednicu na ovom području, od kojih je posebno istaknut problem vakufa ''Podborik'' i ''Vrhpolje''.

Na kraju, načelnik gosp. Mahmutagić i njegovi saradnici zahvalili su se delegaciji Muftiluka zeničkog na posjeti i iskazali spremnost za dalju saradnju.

Muftija zenički pozvao je načelnika i njegove saradnike da zvanično posjete Muftijstvo zeničko.


Anketa

  • Aladža džamija u Foči je?