Ibrahim El-Bedr u posjeti Vakufskoj direkciji

Ibrahim El-Bedr u posjeti Vakufskoj direkciji

Ovih dana u posjeti Vakufskoj direkciji boravi gosp. Ibrahim El-Bedr predstavnik humanitarne organizacije En-Nedžat iz Kuvajta. Razlog posjete jeste svečano otvaranje objekata čija izgradnja je finansirana posredstvom humanitarne organizacije En-Nedžat iz Kuvajta. Riječ je o otvaranju stare džamije u Kruševcima, MIZ Kaljina i novoizgrađenih džamija u džematu Zlavast, MIZ Bugojno i naselju Volijak, MIZ Jajce.

U kontesktu priprema za navedene sadržaje direktor Vakufske direkcije dr. Senajid Zajimović je u prostorijama Vakufske direkcije održao sastanak sa gosp. Ibrahim El-Bedr. Na sastanku je bilo govora o nastavku saradnje i o budućim projektima. Do sada je Islamska zajednica putem Vakufske direkcije sa ovom humanitarnom organizacijom realizirala veliki broj projekata.

Direktor Vakufske direkcije je izrazio zahvalnost gosp. Ibrahim El-Bedr na prisustvu ovim svečanostima i zamolio ga da prenese selame i zahvalu dr. Muhammedu el-Ensariju, generalnom direktoru humanitarne organizacije En-Nedžat iz Kuvajta, za pomoć i podršku koju pruža u realizaciji vakufskih projekata u BiH.


Anketa

  • Prema šeriatskom zakonu volja vakifa je: