Godišnjica otvorenja džamije Ibrahim Bukvić u džematu Vlakovo

Godišnjica otvorenja džamije Ibrahim Bukvić u džematu Vlakovo

22. Septembra 2018. godine u džematu Vlakovo, Medžlis islamske zajednice Sarajevo, obilježena je treća godišnjica od otvorenja džamije Ibrahim Bukvić, za čiju izgradnju je Vakufska direkcija obezbijedila sredstva putem porodice Bukvić.

Dan otvorenja džamije se od ove godine u džematu Vlakovo obilježava kao dan džemata i u sklopu te manifestacije organizovane su razne aktivnosti u kojima su učešće uzeli i drugi, komšijski džemati.

Manifestacija je počela sportskim takmičenjima u kojima je učešće uzelo četiri džemata a uporedno je realizovan i otvoreni mektebski dan, u kojem su polaznici mekteba imali priliku da se okušaju u velikom broju igara na otvorenom. Tokom obilježavanja dana džemata organizovana je i svečanost uručenja vakufnama za vakife džamije kao i zahvalnica za sve one koji su materijalno, svojim radom ili na neki drugi način doprinjeli izgradnji džemata i džamije.

Tom prilikom prisutnima su se obratili i gosti, direktor Vakufske direkcije islamske zajednice dr. Senaid Zajimović i glavni imam Medžlisa islamske zajednice Sarajevo hafiz. dr. Kenan ef. Musić i u svojim izlaganjima su naglasili važnost vakufa kao jednog od glavnih postulata naše vjere, kao i pozitivnu praksu da se sve više Bošnjaka pojavljuje u ulozi vakifa.

Nakon svečanog dijela programa u džematskih prostorijama upriličeno je druženje džematlija sa gostima.


Fotografije