Direktor Vakufske direkcije primio glavnog imama i predsjednika Medžlisa IZ Tešanj

Direktor Vakufske direkcije primio glavnog imama i predsjednika Medžlisa IZ Tešanj

Direktor Vakufske direkcije dr. Senaid Zajimović primio je danas mr. Fuad ef. Omerbašića, glavnog imama i Zehrudina Krušku, predsjednika Medžlisa IZ Tešanj.

Povod posjete jeste realizacija dva vakufska projekta na području Medžlisa IZ Tešanj, restauracija kompleksa Ferhad-begove džamije u Tešnju i zasad kalemljenog oraha na vakufskoj parceli.

Protokol o restauraciji kompleksa Ferhad-begove džamije u Tešnju potpisan je u aprilu ove godine između Vakufske direkcije i Generalne direkcije vakufa Republike Turske. Nakon što je pribavljena kompletna projektna dokumentacija započete su aktivnosti za raspisivanje tendera za izbor izvođača radova. Uskoro se očekuje da se ovaj postupak završi i da započnu radovi na restauraciji kompleksa ove džamije. Tokom posjete dogovoreni su naredni koraci u realizaciji ovog projekta.

Tokom posjete dogovorena je realizacija zasada kalemljenog oraha na vakufskoj parceli u Tešnju. Projekat zasada finansirat će Vakufska direkcija iz vakufskog fonda za kultivisanje vakufskih parcela, a realizirat će se u mjesecu oktobru/novembru ove godine.

Pored ova dva projekta direktor Vakufske direkcije i predstavnici Medžlisa IZ Tešanj razgovarali su i o drugim pitanjima i aktivnostima vezenim za vakufsku imovinu na području Medžlisa IZ Tešanj.


Anketa

  • Ko je dao da se izgradi Arslanagića most u Trebinju?