Direktor Vakufske direkcije posjetio novoimenovanog ambasadora Republike Turske

Direktor Vakufske direkcije posjetio novoimenovanog ambasadora Republike Turske

Direktor Vakufske direkcije dr. Senaid Zajimović je u petak, 02.12.2016. godine, posjetio NJ.E. Halduna Koča, novoimenovanog ambasadora Republike Turske u Bosni i Hercegovini.

Tom prilikom direktor Vakufske direkcije se zahvalio ambasadoru na prijemu i zaželio mu uspjeh i sreću u radu. Direktor se zahvalio i na svesrdnoj pomoći koju Republika Turska pruža Bosni i Hercegovini, posebno Islamskoj zajednici i Vakufskoj direkciji, te izrazio nadu da će se takva saradnja i dalje nastaviti.

Tokom posjete razgovarano je o projektima koje Vakufska direkcija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Generalna direkcija vakufa Vlade Republike Turske trenutno realiziraju u BiH, kao i o projektima koje planiraju realizirati u narednom periodu sa akcentom na projekat ponovne izgradnje Arnaudije džamije u Banjoj Luci.

Na kraju su obje strane zaključile da se uskoro upriliči novi susret tokom kojeg će se konkretnije i detaljnije razgovarati o međusobnoj saradnji na realizaciji vakufskih projekata u BiH.


Fotografije

Anketa

  • Prema šeriatskom zakonu volja vakifa je: