Delegacija džemata”Hidaje” iz Minhena posjetila Vakufsku diirekciju

U petak, 10. marta 2017. godine, delegacija džemata “Hidaje” iz Minhena posjetila je Vakufsku direkciju kojom prilikom se sastala sa direktorom dr. Senaidom Zajimovićem. U delegaciji koju je predvodio Ahmet Ramić, bili su: Nusret ef. Hodžić, Abdulvehab ef. Vehabović, Nihad Hodžić, Ermin Džinić i Saudin Salkanović.

Delegacija džemata”Hidaje” iz Minhena posjetila Vakufsku diirekciju

Gosti su upoznali dr. Zajimovića sa trenutnim aktivnostima koje provode džematlije ovog džemata.

Džemat „Hidaje“ trenuno ima 333 člana, koji rade na njegovanju islamskih vrijednosti, očuvanju bosanske kulturne baštine, uspostavljanju i produbljivanje dobrih međusobnih odnosa sa islamskim, nemuslimanskim, gradskim i državnim organizacijama i institucijama. Također, džemat radi na integriranju građana islamske vjeroispovijesti sa migracijskom pozadinom u njemačko društvo, savjetovanju muslimana i nemuslimana po pitanjima religijskog, socijalnog i kulturnog karaktera, kao i rad sa djecom i omladinom u svrhu vjersko-obrazovne edukacije. Sve ove aktivnosti obavljaju se u iznajmljenim prostorijama te je cilj kupiti i uvakufiti objekat koji će zadovoljiti sve ove potrebe. Inače je dr. Zajimović nedavno boravio u posjeti džematu „Hidaje“ kojom prilikom je prisustvovao donatorskoj večeri organiziranoj u svrhu prikupljanja sredstava za kupovinu vakufskog objekta.

Direktor Zajimović zahvalio se gostima na posjeti kojom prilikom je izrazio spremnost i nadu u nastavak vrlo dobre saradnje između džemata „Hidaje“ i Vakufske direkcije.

Delegacija džemata”Hidaje” iz Minhena posjetila Vakufsku diirekciju

Anketa

  • Prema šeriatskom zakonu volja vakifa je: