Ambasador Republike Turske i Direktor Vakufske Direkcije u posjeti prihvatnom centru Duje

Ambasador Republike Turske i Direktor Vakufske Direkcije u posjeti prihvatnom centru Duje

Ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini Haldun Koc i njegova supruga Pinar Koc boravili su danas sa direktorom Vakufske direkcije u Bosni i Hercegovini, dr.Senaidom Zajimovićem u službenoj posjeti MFS-EMMAUS u Doboj Istoku. Visoku delegaciju u ime Udruženja primio je direktor Hamzalija Okanović sa pomoćnicima.

Direktor Okanović je istakao da je današnja posjeta Ambasadora od velikog značaja za dalje partnerske odnose obzirom da MFS-EMMAUS ima izuzetno dobre partnerske odnose sa Ambasadom Republike Turske te značajnim brojem humanitarnih organizacija iz Turske.

U sklopu današnje posjete gosti su imali priliku da se upoznaju sa radom Prihvatnog centra Duje, njegovim smještajnim kapacitetima i mogućnostima kako bi se u dogledno vrijeme produbila saradnja na polju humanitarnog djelovanja.

“Drago mi je da sam danas ovdje vidio kako pružate izvanrednu podršku i društvenu brigu prema ovim ljudima. U saradnji sa Vakufskom direkcijom Republike Turske, Vakufskom direkcijom u Bosni i Hercegovini, te Udruženjem EMMAUS, svake godine podijelimo devet hiljada paketa na nivou čitave Bosne i Hercegovine. Danas imamo priliku da na licu mjesta vidimo pakete koji će se distribuirati po cijeloj Bosni i Hercegovini. Želim naglasiti izuzetno dobru saradnju Udruženja EMMAUS sa Turskim institucijama kao što su Crveni polumjesec Turske, sa Direkcijom za vjerska pitanja i nadamo se da će ova saradnja biti nastavljena na svim poljima. “ istakao je između ostalog Ambasador Turske, Haldun Koc.

Ambasador je napomenuo da se vanjska politika Turske između ostlog temelji i na humanitarnom radu te je ovdje imao priliku na terenu vidjeti zajednički doprinos na putu dobra.