Aktuelnosti

Aktuelnosti

Postavljen kamen temeljac za izgradnju nove džamije u naselju...

Postavljen kamen temeljac za izgradnju nove džamije u naselju Vrbanja, MIZ Sarajevo

U naselju Vrbanja, MIZ Sarajevo, nadomak Hadžića u prisustvu vjernika u srijedu 25. aprila 2018. godine svečano je postavljen kamen temeljac za izgradnju nove džamije, koja će biti finansirana vakufskim sredstvima koja je Vakufska direkcija obezbijedila putem vakifa iz Kuvajta i koja bi trebala biti završena...

Uručena zahvalnica Vakufskoj direkciji za iskazanu pomoć u radu JU...

Uručena zahvalnica Vakufskoj direkciji za iskazanu pomoć u radu JU Centar za socijalni rad Breza

Na zahtjev JU Centra za socijalni rad Breza Vakufska direkcija iz Sarajeva odobrila je donaciju od 40 prehrambenih paketa za naše korisnike stalne novčane pomoći. Podjela paketa je izvršena dana 17.04.2017. godine u 11h u prostorijama Centra za socijalni rad Breza.

HUTBA: Vakuf – pouzdan oslonac neovisnosti i sigurnosti zajednice

HUTBA: Vakuf – pouzdan oslonac neovisnosti i sigurnosti zajednice

Allahu Uzvišenom zahvalu iskazujemo na Njegovim svekolikim blagodatima kojima nas daruje, a u njima nalazimo radost, okrepu i nadu da istrajavamo i da Mu stalno budemo zahvalni. Neka su Allahovi blagoslovi i mir na poslanika Muhammeda, a.s. koji je poslan ljudskome rodu kao radosna vijest i opomena prije...

Otvoren Vakufski edukativno-poslovni centar u Vitezu

Otvoren Vakufski edukativno-poslovni centar u Vitezu

Na mubarek petak, pred džumu-namaz, u sklopu osme manifestacije „Dani vakufa“, u aprilskom, beharom okićenom Vitezu prisustvovali smo svečanom otvorenju vakufskog edukativno-poslovnog centra Medžlisa Islamske zajednice Vitez.

Tribina “Vakufi u Trebinju”

Tribina “Vakufi u Trebinju”

Vakufska direkcija Islamske zajednice u BiH i Institut za islamsku tradiciju Bošnjaka, u okviru manifestacije „Dani vakufa u BiH“, u Trebinju su 19.04. 2018. god. organizirali okrugli sto na temu „Vakufi u Trebinju“.